Με το που αλλάζει η θερμοκρασία είμαστε πιο ευάλωτοι στις ιώσεις και αρχίζουμε να υποφέρουμε από καταρροή, μπουκωμένη μύτη, τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος. Η καλύτερη αντιμετώπιση του κρυολογήματος είναι με φυσικούς τρόπους όπως είναι η αρωματοθεραπεία και βοτανοθεραπεία.

Θεραπεία με βότανα:

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αφεψίματα με βότανα για το κρύωμα είναι το Ginger, εχινάτσεα, φασκόμηλο, ματζουράνα και το θυμάρι. Σε βραστό νερό, μια κουταλιά του γλυκού από το αποξηραμένο βότανο για 3-8 λεπτα, θα φτιάξει το θεραπευτικό αφέψιμα. 2-3 ποτήρια την ημέρα με λίγο μέλι ή μερικές σταγόνες λεμόνι θα βοηθήσουν στην πιο γρήγορη και ευχάριστη ανάρρωση.

Αρωματοθεραπεία:

Η χρήση των πιστοποιημένων ιατρικών αιθέριων ελαίων, για το κρυολόγημα, βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών που προκαλούν το κρύωμα, στην άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων και επιδρούν θετικά στην ενέργεια, το συναίσθημα και την διάθεση μας. Με την καθοδήγηση του θεράποντα ιατρό (το ΕΥίασις είναι πιστοπιημένο κέντρο για αρωματοθεραπέια με ιατρικώς πιστοποιημένα αιθέρια έλαια) θα επιλεγούν τα κατάλληλα αιθέρια έλαια και ο τρόπος χρήσης τους, για βέλτιστα αποτελέσματα και ανακούφιση των συμπτωμάτων.