Γυναικολογικές Παθήσεις & Γονιμότητα

Γυναικολογικές Παθήσεις-Γονιμότητα

Ο βελονισμός είναι πλέον διεθνώς αποδεκτός ως θεραπευτική παρέμβαση σε πολλές ιατρικές καταστάσεις και προβλήματα. Σε ότι αφορά ειδικά τις γυναίκες, είναι απολύτως βέβαιο ότι γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να ευεργετηθούν από τον βελονισμό.

Η δράση του βελονισμού σε γυναίκες στην Εμμηνόπαυση

Ο βελονισμός είναι ιδανική θεραπεία για να φέρει ισορροπία και να προσφέρει ανακούφιση στις γυναίκες οι οποίες ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα και την δυσφορία της εμμηνόπαυσης και της κλιμακτηρίου.

Βελονισμός στην Δυσμηνόρροια

Οι πόνοι της περιόδου ή η δυσμηνόρροια είναι μια κοινή κατάσταση στις γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Αύξηση της Γονιμότητας με Βελονισμό

Ο βελονισμός θεωρείται πλέον ιδιαίτερα ευεργετικός στην ενίσχυση της γονιμότητας και σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική εξισορροπεί τη ροή ενέργειας ολόκληρου του σώματος και του γεννητικού συστήματος.

Θετική επίδραση του βελονισμού στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η αποτελεσματικότητα του βελονισμού στη βελτίωση της γυναικείας υπογονιμότητας στηρίζεται κυρίως στη δράση του στο νευρικό / ενδοκρινικό σύστημα, ρυθμίζοντας και εξισορροπώντας το ορμονικό σύστημα καθώς επίσης και μειώνοντας το stress.

Αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης με Βελονισμό

Ορισμένες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός από την ορμονοθεραπεία της ενδομητρίωσης.

Τα οφέλη του Βελονισμού για την Γυναίκα

Ο βελονισμός συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής της γυναίκας, διότι ομαλοποιεί τον κύκλο της περιόδου αλλά και συμβάλλει στην υποχώρηση του αριθμού και της έντασης των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συδρόμου. 

Υπογονιμότητα

Υπάρχουν πολλές βιβλιογραφικές αναφορές στην εφαρμογή του βελονισμού για τη βελτίωση της γυναικείας υπογονιμότητας μέσω της δράσης του στο νευρικό / ενδοκρινικό σύστημα.