Ιατρικός Βελονισμός

Ιατρικός βελονισμός

Ο ιατρικός βελονισμός είναι η μετεξέλιξη μιας πανάρχαιας θεραπευτικής μεθόδου που ξεκίνησε από την Κίνα. Βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών, αποστειρωμένων βελονών μιας χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με σκοπό τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Ο ιατρικός βελονισμός, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περισσότερες από 100 παθήσεις από όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O Chronicle 34,249,1980), μετά από εκτεταμένες κλινικές και εργαστηριακές έρευνες επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του βελονισμού, τα οποια ανακοινώθηκαν σε εθνικά, διεθνή και παγκόσμια ιατρικά Συνέδρια.

Ο ιατρικός βελονισμός, στερείται παρενεργειών και είναι εντελώς ακίνδυνος όταν εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευμένους γιατρούς.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που τις επιλέγουμε σε ενήλικες ή παιδιά ανάλογα με την περίσταση: ηλεκτροβελονισμός, ωτοβελονισμός, κρανιοβελονισμός, και η τελευταία εξέλιξη ο laser βελονισμός ο οποιος είναι πολύ φιλικός και ανώδυνος, κυρίως εφαρμόζεται σε παιδιά και ενήλικες με φοβία στις βελόνες κ.ά.

Πονάει ο Βελονισμός

Ο βελονισμός δεν πονάει και στις περισσότερες περιπτώσεις οι βελόνες δεν γίνονται καν αντιληπτές. 

Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι αποστειρωμένες, χειρουργικό ατσάλι, μίας χρήσεως,, εύκαμπτες και ιδιαίτερα λεπτές. Δεν έχουν καμία σχέση με τις βελόνες αιμοληψίας.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Ο βελονισμός είναι ανώδυνος και μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα κάθε ηλικίας.
  • Θεραπεύει τον οξύ ή χρόνιο πόνο και έχει μεγάλη διάρκεια δράσης.
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και εξισορροπεί το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα.
  • Eνδείκνυται σε περιπτώσεις που η φαρμακευτική αγωγή είτε δεν είναι αποτελεσματική είτε προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • Δρα συνεργικά με την φαρμακευτική αγωγή, ενισχύει δηλαδή τη δράση της, χωρίς να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με αυτή και έτσι επιτρέπει τη μείωση της δοσολογίας φαρμάκων σε μια χρόνια νόσο.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν να λαμβάνονται παράλληλα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής.
  • Είναι ασφαλής θεραπεία όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο γιατρό όπως άλλωστε ορίζει και η ελληνική πολιτεία.
  • Τονώνει και αναζωογονεί γενικά τον οργανισμό και ως εκ τούτου βοηθά στη φάση ανάρρωσης από διάφορες ασθένειες ή σε ασθενείς μετά από χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία.
  • Έχει προσιτό κόστος θεραπείας.

Τι σημαίνει Ιατρικός Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι εντελώς ακίνδυνος και στερείται παρενεργειών όταν εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευμένους ιατρούς.

Ολιστική Ιατρική

Η ολιστική ιατρική συμπεριλαμβάνει τόσο τις σύγχρονες φαρμακευτικές και χειρουργικες θεραπείες, όσο και τις εναλλακτικές. Ο ιατρός τελικά αξιολογεί όλα τα δεδομένα και συστήνει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό σχήμα.

Ιατρικά Αποδεκτός Ο Ιατρικός Βελονισμός

Ο Βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα.

Ιστορία του Βελονισμού

Πριν από 4.000 χρόνια στην Κίνα ξεκινά η ιστορία του βελονισμού. Εφαρμόζεται στην Ευρώπη και στην Αμερική εδώ και 160 χρόνια.

Τι σημαίνει Ιατρικός Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι εντελώς ακίνδυνος και στερείται παρενεργειών όταν εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευμένους ιατρούς.

Ιατρικός Βελονισμός Αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 παθήσεις

Πολλαπλές κλινικές μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού έχουν καταδείξει ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Υπάρχουν ενεργειακοί μεσημβρινοί στο ανθρώπινο σώμα

Το ανθρώπινο σώμα ευδοκιμεί στην ισορροπία. Μια ισορροπημένη ροή ενέργειας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Τόνωση του Ανοσοποιητικού με Βελονισμό

Ο βελονισμός τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας τις πιθανότητες ασθένειας από το κρυολόγημα και τη γρίπη