Ο Βελονισμός Είναι από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν και τις τελευταίες δεκαετίες έχει καθιερωθεί σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμο.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι ο βελονισμός ρυθμίζει και ισορροπεί το ορμονικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το σύστημα διαχείρισης του στρες ενώ μελετάται η αντιφλεγμονώδης δράση του σε πλήθος παθήσεων. Πρόκειται για μια θεραπεία που έχει μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δράση. Ένα καλό αποτέλεσμα διαρκεί μήνες ή χρόνια.

Ο βελονισμός είναι εντελώς ακίνδυνος και στερείται παρενεργειών όταν εφαρμόζεται από σωστά εκπαιδευμένους ιατρούς.  Τρισδιάστατες ανατομικές περιοχές του δέρματος και των μυών, αποτελούν τα σημεία βελονισμού , τα οποία συνήθως βρίσκονται στη πορεία περιφερικών νεύρων και νευρικών απολήξεων. Οι ιδιαίτερες ανατομικές, ηλεκτρικές, χημικές και μεταβολικές του ιδιότητες είναι υπεύθυνες για την εξειδίκευση, την εξατομίκευση και τη λειτουργικότητα των σημείων βελονισμού.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που τις επιλέγουμε στο κέντρο Satory, ανάλογα με την περίσταση:

  • ηλεκτροβελονισμός,
  • ωτοβελονισμός (βελονισμός σε σημεία του πτερυγίου),
  • κοιλιακός βελονισμός,
  • laser βελονισμός (φιλικός και ανώδυνος, κυρίως εφαρμόζεται σε παιδιά και ενήλικες με φοβία στις βελόνες)