Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, εξελισσόμενη, φλεγμονώδης δερματοπάθεια, με ανοσολογικό υπόστρωμα, που προσβάλλει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προσβάλλει περίπου το 1-3 % του πληθυσμού παγκοσμίως και ΔΕΝ είναι μεταδοτική. H βασική βλάβη είναι η εμφάνιση βλατίδων τα οποία είναι πρωτοπαθή εξανθήματα του δέρματος. Σε μεγάλες συγκεντρώσεις οι βλατίδες δημιουργούν τις ψωριασικές πλάκες που είναι περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος.  

Στην αιτιοπαθογένεια της ψωρίασης εμπλέκονται παράγοντες περιβαλλοντικοί, γενετικοί, ορμονικοί και ανοσολογικοί, αλλά η ακριβής αιτιολογία της δεν είναι γνωστή.

Ο βελονισμός στην Ψωρίαση

Ο βελονισμός βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος, ενώ αν συνδυαστεί και με αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής μπορούν να μειωθούν τα συμπτώματα και οι πλάκες που έχουν προκληθεί από την ψωρίαση. Με τις θεραπείες βελονισμού θα μειωθεί ο αριθμός και το μέγεθος των πλακών η ερυθρότητα και άλλα συμπτώματα της ψωρίασης.

Στο κέντρο βελονισμού Satory συμπληρώνεται η θεραπεία βελονισμού για την ψωρίαση με αιθέρια έλαια συστηματικά, για την αποτοξίνωση του οργανισμού και με τοπική επάλειψη στις βλάβες, για βέλτιστα αποτελέσματα.