ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΑΣΕΩΣ
Η κεφαλαλγία τύπου τάσεως, εκδηλώνεται με κρίσεις μέτριας κεφαλαλγίας που απλώνεται σε όλο το κεφάλι και είναι η συχνότερη μορφή πρωτοπαθούς κεφαλαλγίας. Πολύ συχνά η κεφαλαλγία τύπου τάσεως συνδυάζεται με άγχος και κατάθλιψη.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ
Η ημικρανία είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που εκδηλώνεται με κρίσης κεφαλαλγίας και συνοδών συμπτωμάτων, που περιλαμβάνουν ναυτία, εμετούς, ενόχληση στο φως, στις οσμές και στους ήχους, και επιδείνωση του πόνου με τις κινήσεις. Η ημικρανία δεν είναι επομένως ένας απλός πονοκέφαλος.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΚΗ ΑΥΡΑ
Ενίοτε λίγο πριν από την κρίση, μπορεί να εμφανίζονται στα μάτια διάφορα σχήματα ή και χρώματα που πάλλονται. Ειναι η λεγόμενη ημικρανική αύρα, που προηγείται του πονοκεφάλου στο 1/5 των ημικρανικών ασθενών και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια ώρα. Στην ημικρανική αύρα εκτός από τις διαταραχές στα οπτικά πεδία, μπορεί να συνυπάρχουν μουδιάσματα στο πρόσωπο ή σ ένα χέρι, όπως και δυσκολία στην έκφραση.

AΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ
Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που εκδηλώνεται με κρίσεις πολύ έντονης περιοφθαλμικής (γύρω από το ένα μάτι) κεφαλαλγίας και συνοδών συμπτωμάτων, που περιλαμβάνουν δακρύρροια, πτώση βλεφάρου, ερύθημα επιπεφυκότα (κοκκίνισμα ματιού), ρινόρροια και αιμωδία περιο-οφθαλμική.

Ονομάζεται αθροιστική κεφαλαλγία επειδή οι κρίσεις συναθροίζονται σε περιόδους «αθροίσεις» που διαρκούν εβδομάδες ως μερικούς μήνες. Ύστερα εξαφανίζονται εντελώς, για να επανέλθουν μετά από απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο πόνος που προκαλεί η αθροιστική κεφαλαλγία είναι συνήθως αφόρητος και όσοι τον βιώνουν δηλώνουν με βεβαιότητα πως ελάχιστες μορφές πόνου μπορούν να συγκριθούν με αυτόν. Είναι πολύ πιο έντονος ακόμη και από την ημικρανία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη των πονοκεφάλων, της ημικρανίας, της κεφαλαλγίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Από το 1976, η Παγκόσµια Οργανισμός Υγείας περιλαµβάνει το βελονισμό στις ιατρικές θεραπείες και µάλιστα συντάσσει κατάλογο ασθενειών που µπορεί να θεραπεύσει. O βελονισμός έχει αποδειχθεί ευεργετικός.

Ο FDA, αφού εξέτασε ελεγχόµενες κλινικές µελέτες σχετικές µε το βελονισμό, κατέληξε στο συµπέρασµα ότι είναι αποτελεσµατικός για την αντιµετώπιση του χρόνιου πόνου.

Στο εξειδικευμένο ιατρείο του ΕΥίασις εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα βελονισμού και βελονισμού με ΕΥ-LLLT, στηριζόμενα στο ιστορικό, την ηλικία και την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή.

Μετά από μία σειρά κλινικών εξετάσεων που πραγματοποιούμε, ο ειδικός γιατρός του ΕΥίασις, σας ενημερώνει για την αιτιολογία και το πρωτόκολλο αντιμετώπισης που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί.

Πως δρα ο βελονισμός και ο βελονισμού με ΕΥ-LLLT:

  • Ανακουφίζει από τον πόνο
  • Μειώνει την φλεγμονή
  • Μειώνει του βαθμού της φλοιώδους εξαπλούμενης κατάθλιψης
  • Ρυθμίζει την εξωκράνια και ενδοκράνια ροή του αίματος.
  • Επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης (5-υδροξυτριπταμίνης) στον εγκέφαλο.

Τα LLLT επειδή έχουν μια άκρως τονωτική επίδραση στα κύτταρα και στους ιστούς, ονομάζονται επίσης, biostimulating ή βιοτονωτικά LLLT.