Επιλέγοντας βελονισμό για την αποθεραπεία μετά από μια χειρουργική επέμβαση, είναι δεδομένο ότι θα έχει μια γρήγορη, καλή και όσο το δυνατόν ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Επίσης βοηθητικές θα ήταν και κάποιες συνεδρίες βελονισμού μια-δυο μέρες πριν την επέμβαση. Έτσι θα προετοιμαστεί καλύτερα το σώμα για να οδηγηθεί στο χειρουργείο σε καλή κατάσταση, ώστε να ακολουθήσει και μια πετυχημένη αποθεραπεία.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεπεράσει το τραύμα του χειρουργείου και να αποθεραπευτεί. Ο βελονισμός βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποκαθιστά οποιαδήποτε δυσλειτουργία στον οργανισμό μας. Η μετεγχειρητική αποκατάσταση, με την ευεργετική δράση του βελονισμού, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Επίπλέον, βοηθάει στις φλεγμονές, μειώνοντας το πρήξιμο και βοηθώντας στην κινητικότητα μετά από ορισμένες επεμβάσεις. Έτσι, οι ασθενείς ανακτούν τις δραστηριότητές τους γρήγορα.

Τέλος, με τον βελονισμό μειώνονται οι συμφύσεις και ο σχηματισμός ουλώδους ιστού κατά την διάρκεια της αποθεραπείας από την επέμβαση.